אחד ממקומות הבילוי והאוכל הכשר הטובים בתל אביב הוא מסעדת רג'ינה במתחם התחנה.

נכנסים למתחם התחנה, עוקפים את בנין הטרמינל הישן, ופונים ימינה לאורך מסילת הברזל, עד לקצה המתחם. ברחבת הכניסה למסעדה הוקמה סוכה ענקית עם מקום לכמאה סועדים, להערכתי. השולחנות מפוזרים במרחק זה מזה באופן שנותן תחושה של מרחב ופרטיות, וגם שומר על כללי הריחוק החברתי לפי דרישות משרד הבריאות.

'רג'ינה בתחנה' זו מסעדת גורמה שמתמחה בגריל ישראלי, עם נגיעות עדתיות. המסעדה כשרה למהדרין, כשרות חב"ד מהדרין בהשגחת הרב גרליצקי, והבשרים "חלק" בית יוסף. האוכל מתובל וקצת חריף, אך יש גם מנות "אשכנזיות" כמו מנות הכבד לסוגיו. האוכל לא זול ולא יקר, אבל שווה כל גרוש. אוכל גורמה ויוקרתי, אך הכסאות והשולחנות פשוטים בלי מפות שולחן, אולי בכוונה ליצור תחושה של מסעדה עממית.

סיבה נוספת לבקר ולאכול ברג'ינה היא התפריט החדש, שמתרענן לעתים מזומנות. לאחרונה שינו את התפריט בהתאמה ל"עידן אחר-הקורונה".

הלכנו לבדוק. הדבר הראשון כשנכנסתי למסעדה היה לשאול את הבעלים, אברהם ארבוב, מה פירוש ההגדרה "עידן אחר-הקורונה" כאשר מדובר באוכל?

אברהם מסביר שהמסעדה ממוקמת באזור בילוי ומשרדים. בילויים במתחם התחנה הפופולרי, ובקרבת בנייני משרדים של בית התעשיינים ומרכז הטקסטיל, וגם בקרבת מגדל שלום ובנייני המשרדים הסמוכים. רבים מהסועדים בעבר היו אנשי עסקים ישראלים ואורחיהם מחו"ל. התפריט היה בינלאומי בהתאם. "בתקופת מגפת הקורונה הפסיקו להגיע אנשי עסקים זרים, והבחנתי שרוב הסועדים הם ישראלים. לכן החלטתי להגיש מנות שמותאמות במיוחד לחיך ולטעם הישראלי" אומר אברהם ארבוב.

בין המנות הראשונות המוצעות בתפריט המחודש: חומוס בשר עם אסאדו מפורק, סלט חצילים מטוגנים וסחוג ירוק (56 ש'). סלט עדשים שחורות עם גזר, בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול, אגוזי מלך וחמוציות ברוטב ויניגרט הדרים (62 ש'). פוקצת סלמון מעושן עם בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, עשבי תיבול ואיולי צ'יפוטלה (68 שקלים).

למנה ראשונה אשתי הזמינה ברוקסטה סלמון מעושן עם בצל סגול, צנונית, פלפל חריף, איולי צ'יפולה, ועשבי תיבול (52 ש').

אני הזמנתי מעדן פטה כבד עוף קצוץ, עם ריבת בצל, פרוסות בצל סגול, וטוסטונים (52 ש').

שתי המנות הראשונות הוגשו על הצלחות בחן ובעיצוב יוקרתי. האוכל היה טעים מאוד, ברמה של מסעדת גורמה. הכבד הקצוץ רך מאוד וממש נימוח בפה. והסלמון היה דלישס, מתובל כנראה במיץ לימון או תבלין אחר.

למנה עיקרית הזמינה אשתי מנת המבורגר (79 ש'), ואני הזמנתי סטייק פרגית (92 ש'). הגישו לי 3 חתיכות פרגית צלויות בגריל (לעומת חתיכה אחת שמוגשת במקומות אחרים). לצד הפרגיות הוגשה תוספת של פלחי תפוחי אדומה אפויים. מנה טעימה וגדושה, שלא הצלחתי לגמור אותה.

ההמבורגר היה עבה מאוד במשקל 220 גרם, מטוגן בלחמניה עם אצבעות בצל מטוגן, חסה, פרוסות עגבניה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, ואיולי, ועם צ'יפס בצד. ההמבורגר הגיע בלי רטבים, ולפי בקשה מיוחדת הגישו לאשתי קעריות קטנות עם קטשופ, מיונז, ומטבל חריף.

אגב, יש בתפריט גם מנת "המבורגר 3 קומות". חששנו שמדובר ב3 קציצות המבורגר עבות, אבל מתברר ששתי ה"קומות" הנוספות הן של פרוסות נקניק בשר מעושן ופרוסת חזה בקר.

אבל היתה לנו "בעיה"- האוכל מוגש בשפע ובמנות גדולות לעומת המקובל, ולכן לא הצלחנו לגמור מה שהיה בצלחת. "מנות משפחתיות" קורא לזה בעל המסעדה. "אני מעדיף שהאורחים שלי ירגישו שקיבלו תמורה מלאה לכספם".

בין המנות העיקריות החדשות בתפריט המחודש: אסאדו- בצלי איטית ברוטב ציר בקר מתקתק מוגש בתוספת אורז צהוב, חמוציות ועשבי תיבול (108 ש'), המבורגר טבעוני בלחמניה עם חסה, עגבניה, בצל סגול, מלפפון חמוץ וברוטב ברביקיו לצד מנת צ'יפס (69 ש'), פלטת בשרים זוגית הכוללת סטייק אנטריקוט, פרגיות וחזה עוף לצד צ'יפס ותפוחי אדמה (280 ש'), ועוד.

התפריט כולל גם מנות ילדים, דוגמת חזה עוף וצ'יפס (58 ש'), או המבורגר בתוספת צ'יפס (58ש'). ויש גם תפריט טבעוני וגם תפריט דגים.

הקינוחים בהשראת יפו הסמוכה, עם מלבי קוקוס (38 ש'), כנאפה פרווה טבעונית (38 ש'), ובקלאווה (42 ש').

בעל המקום, אברהם ארבוב, מסביר: "אנחנו כל הזמן בתהליך של ניסוי ותעייה. מייצרים מנות חדשות, ובוחנים את תגובת הקהל. אני מסתובב בין השולחנות ומשוחח עם הסועדים לקבל התרשמותם מהמנה החדשה. מה אוהבים בה יותר ומה פחות. אנו בוחנים ומסתכלים מרחוק מה וכמה אכלו הסועדים מהמנה הניסיונית ומהתוספות, ומה השאירו בצלחת. לפי התגובות אנחנו מחליטים איך להיטיב את המנה הניסיונית, והאם להכניסה לתפריט או לא".

למשל, ביום שבו בקרתי במסעדה בחול המועד סוכות, ניסו מנה חדשה בשם סַנִייָה.

זו מנת בשר בקר טחון, עטופה בשכבת טחינה חמה. היא בכלל לא הופיעה בתפריט. אברהם ארבוב הפציר בנו לטעום את המנה החדשה שהשף יצר, אבל נאלצנו לסרב בגלל שכבר היינו מלאים לגמרי מהמנות שאכלנו קודם. לא היה לנו עוד מקום בבטן.

מסעדת רג'ינה הוקמה בשנת 2009 ע"י דפנה בר ציון, ובשנת 2017 נרכשה ע"י אברהם ארבוב, חב"דניק שחזר ארצה משליחות ארוכה בברזיל. המסעדה שוכנת במתחם התחנה בין שכונת נוה צדק לשפת הים, במבנה ארכיטקטוני עתיק וציורי בסגנון ים תיכוני, שנבנה לפני כ150 שנה, ושופץ לצורך המסעדה. יש בו חצר פנימית שופעת בצמחיה ופרחים, המעניקה שקט ותחושה של מקום כפרי. מעבר לאוכל הטעים יש בה גם אווירה מיוחדת. איוושת רוח קלה נושבת מכיוון הים, ומוסיפה לאווירה הנעימה.

במסעדה שלושה מתחמים לאירועים פרטיים: שני חדרים פרטיים המשרתים עד 30 סועדים, עם מרצפות טרצו צבעוניות ונברשות עתיקות.

בנוסף, יש גם גינה בה ניתן לארח עד 150 איש, ומרפסת מקורה בה יכולים להתארח 60 איש.

בחג הסוכות אוכלים בסוכה גדולה ברחבת הכניסה למסעדה.

בערב שבו אכלתי שם ראיתי שרוב השולחנות תפוסים, וחששתי שיקח זמן ממושך עד שיגישו לנו את המנות שהזמנו. אבל להפתעתי האירוח היה מושלם. המטבח תיקתק במהירות, והמלצרים הגישו את האוכל בזריזות וביעילות. לכל 3 שולחנות היה מלצר נפרד.

שורת סיכום- מומלץ מאוד

 

דילוג לתוכן