מי שרוצים להגיע לחו"ל בלי לעבור בהמולה של נתב"ג ובלי להצטופף במטוס במשך שעות, יכולים לחוות חו"ל גם בהרצליה במלון ריץ-קרלטון, ממלונות היוקרה המובילים בישראל. המלון שוכן על חוף הים התיכון, מעל המרינה בהרצליה. ברוב החדרים יש מרפסת המשקיפה אל הים והמרינה.
במלון יש שני מגדלים, צפוני ודרומי, שבהם 195 חדרים מרווחים מאוד. במלון מקפידים על ניקיון, והכל נקי ואסתטי. חדר רגיל בריץ-קרלטון הוא בגודל של חדר אקזקיוטיב במלונות אחרים, וחדר סופריור בריץ-קרלטון הוא בגודל של סוויטה רגילה במלונות אחרים. שטחו כ-50 מ"ר, עם מרפסת המשקיפה לים, ואפשרות למיטת קינג או שתי מיטות טווין. המצעים מתוחים בנוסח "הדק היטב היטב הדק".
בנוסף, המלון מציע גם 82 סוויטות מהממות ובגדלים שונים, ביניהן סוויטות דופלקס, פנטהאוס וסוויטת ריץ. יש במלון גם סוויטות דופלקס שתי קומות, עם סלון גדול, מטבחון, פינת עבודה, וחדר שינה בקומת הכניסה. ומדרגות אל חדר שינה נוסף בקומה השניה.
בכל אחד מהחדרים בדופלקס יש גם חדר שירותים ומקלחת מודרניים. מזמיני הסוויטות זכאים לנפוש ולצרף שני ילדים ללא תוספת תשלום ללינה וארוחת בוקר. בכל חדר תלוי מסך טלויזיה עם ערוצי בידור רבים, וביניהם גם ערוץ 14. שאפו!
הדבר שמשך את תשומת לבי היה הניקיון המוקפד. הכל נקי ומתוקתק ומסודר אפילו יותר מאשר בביתי, עם אשתי חולת הניקיון. אפילו בקומת הבריכה, בכל פעם שקמתי מהכסא הנוח להיכנס למים, ראיתי את המציל או איש צוות ניגשים ומנקים ומסדרים את הכסא. בלובי ובמסדרונות שורר ניחוח נעים ומיוחד. הסבירו לי שזה "הריח הפרטי של ריץ-קרלטון". קניתי בקבוקון של הספריי כדי לפזר גם בבית, אבל זה לא יצא אותו דבר.
בריכת המלון
בקומות 9, 10, 12 ובקומת הלובי יש מעברים שמחברים בין המגדלים. בקומה התשיעית נמצאים חדרי הכושר, בעשירית מכון ספא, ובקומה ה12 בריכת השחיה.
הספא של מלון ריץ-קרלטון בהרצליה זכה בפרס "ספא המלון הטוב ביותר בישראל לשנת 2019" בטקס פרסי הספא העולמי לשנת 2019 של ה World Spa Awards שהתקיים בדובאי. בספא יש 6 חדרי טיפולים שמציעים סוגי חבילות רבים, סאונה יבשה ורטובה, חמאם טורקי, וחלל התרגעות מפנק הצופה לנוף הים והמרינה הרצליה. עובדים בו מעסים מקצועיים, והספא נמנה בין מאה מכוני הספא הנבחרים במלונות בעולם. בחדר הקבלה לספא מוכרים גם מוצרי קוסמטיקה, סבונים, נרות, מפיצי הריח המיוחד של המלון, וכיו"ב.
הבריכה נמצאת על הגג בקומה ה12. בצידה משטחים עם כסאות נוח למנוחה ושיזוף. המעקות שלהם שקופים, כדי לאפשר לאורחים להנות מהנוף עוצר הנשימה של הים התיכון ושל המרינה לרגלי המלון. באופק רואים מפרשים לבנים של סירות ויאכטות, והנוף הזה משרה שלווה ורוגע.
בצידי הבריכה בר משקאות שמציע גם תפריט מיוחד של אוכל בשרי ופירות העונה. בימים רביעי וחמישי פועל גם דיג'יי ברחבת הבריכה. בעונת הקיץ פתוחה הבריכה עד השעה 10 בלילה, ובד"כ עד 7 בערב.
הגוף והנשמה של ריץ קרלטון
כל אלה פרטים טכניים גשמיים. אבל מעבר לזה יש במלון ריץ-קרלטון גם נשמה יתירה של אווירה ושירות מיוחדים. שירות החדרים עובד חזק מאוד. אבל לא רק באוכל. מחלקת קשרי אורחים מתאמצת במיוחד להשפיע על חוויות האורחים. הם מתייחסים גם לפרטים שלא רואים בדרך כלל במלונות אחרים. בריץ-קרלטון מעניקים לאורחים כל מיני צ'ופרים ופינוקים מיוחדים, שהם קוראים להם "אמניטיז".
מנהלת השיווק, קרן כהן, מסבירה: "הכנת החדר לאורח מתחילה עוד הרבה טרם הגעתו למלון. מחלקת יחסי אורחים שלנו שולחים לאורחים הודעת וואצאפ או מייל מקדים, ושואלים שאלות אחדות. על פי שיתוף הפעולה והתשובות של המזמינים, אוספים מידע על הביקור, מטרתו, וכמובן צפיות ובקשות". למשל, רבים מהאורחים מתרגשים לגלות בכניסה לחדרם ציור שלהם מונח על המיטה. עוזרת המנכ"ל, אורית ניצני, היא גם ציירת מחוננת, והיא מאיירת בכישרון את האורחים לפי מה שעובדי השירות קיבלו מבעוד מועד או בחיפוש ברשתות החברתיות.
"האורחים עפים על זה" אומר לנו אמיר מרום, מנהל קשרי אורחים של המלון. למשפחות עם ילדים מניחים על המיטות בחדר שקיות עם צעצועים ומשחקים בהתאם לגילאים של הילדים. בכל חדר עם ילדים מניחים גם עוגיות עם דיוקן של אריה (סמל המלון), שהילדים מוזמנים לצפות בעצמם.
בקונדיטוריה של המלון מכינים עוגות מקושטות במיוחד עם שם האורח ועם קישוטים מתאימים לאירוע שהם חוגגים, כמו חתונה, בר מצוה, זכיה בתחרות וכדומה. בנוסף, ישנו אמניטי מיקב אלכסנדר הכולל בקבוקי בירה עם שם האורח מודפס על התווית.
אווירה יהודית
האורחים הדתיים נהנים במלון ריץ-קרלטון מיחס מתחשב במיוחד. סימני יידישקייט נראים כבר בדלפק הקבלה, עוד לפני שמקבלים את המפתחות לחדרים. על הדלפק מונחים דפים שעליהם מודפס זמני התפילות בחודש זה, לשחרית מנחה וערבית. ביום שישי יש שם גם דף עם זמני הדלקת נרות ויציאת השבת, וזמני התפילות בשבת. בדף זה גם מזמינים את האורחים שומרי שבת לקבל מפתחות שבת בדלפק הקבלה.
המלון השקיע גם בהוספת ברזים ידניים בחדרי השירותים ונטילת הידיים, כיוון שרוב הברזים הרגילים שבמלון מופעלים על ידי חיישן, שכרוך בחילול שבת.
היחס המתחשב ניכר גם בבית הכנסת שבמלון ריץ-קרלטון. שמחתי למצוא שאף בימות החול יש מנין לתפילת שחרית בבית הכנסת בקומה השניה. זה לא מפתיע לפי כמות הכיפות שראיתי בלובי ובחדר האוכל.
אולם בית הכנסת נמצא בקומה השניה במתחם חדרי הישיבות. שטחו כגודל שניים או שלשה חדרי ישיבות אחרים. בבית הכנסת כ40 כסאות מרופדים. מחיצת עץ גבוהה מפרידה בין עזרת הגברים לעזרת הנשים. הרצפה מצופה בשטיח מפואר מקיר לקיר. בכותל המזרח ארון קודש יפה, עם דלתות עץ מגולפות. פרוכת אין עליו, וגם לא מוט לתליית פרוכת. בתוך הארון שני ספרי תורה ספרדיים. לפניו גם בימה לקריאה בתורה עשויה מעץ מגולף תואם.
בצד ארון ספרי קודש שבו חומשים וסידורים בכל הנוסחים, ספרד, אשכנז, ועדות מזרח. יש שם גם סט של ש"ס תלמוד בבלי.
בצד מונחת ערימת כיפות שעליהן מודפס שם המלון וסימלו, למען אורחים מסורתיים ששכחו את הכיפה.
הפרטים הרבים האלה מלמדים על היחס המתחשב במיוחד שיש להנהלת המלון כלפי הציבור הדתי שלנו. "בתי כנסת" אפשר למצוא גם במלונות נוספים, אבל שם אלה חדרי ישיבות שעוברים הסבה זמנית מאוד לחדר תפילה, רק בשבתות שבהן יש אורחים דתיים רבים במלון. בשאר הזמן זה לא משמש בית כנסת קבוע. בתי כנסת קבועים אפשר למצוא רק במלונות דתיים כמו כינר ולביא, וגם במלונות "היימישע" בחו"ל כמו קינג דיוויד בפארג, במלון במקנזיי בדולמיטים של אבי נצר, במלון כריסטה בדאבוס, ודומיהם. אבל אלה מלונות קטנים של 2-3 כוכבים, ולא מלון של 5 כוכבים של רשת בינלאומית כמו מלון ריץ-קרלטון.
ההתייחסות של הנהלת המלון לפרטי הפרטים שחשובים לנו, נותנים לציבור שלנו הרגשה ביתית של "משלנו". בריץ-קרלטון הרצליה איננו סתם אורחים "זרים" כמו שאנחנו מרגישים ברוב המלונות בעולם.
מסעדת הרברט סמואל
בקומת הכניסה פועלת גם מסעדת שף עלית כשרה ששמה 'הרברט סמואל'. מסעדה זו זכתה בשנת 2017 בתואר "מסעדת המלון הכשרה הטובה בעולם". השף הראשי, אביאל סנדרוסי, כונן במטבח פיוז'ן ים תיכוני, עם אוכל ישראלי עשוי מחומרי גלם מקומיים עם נגיעות מהעולם. השף וצוותו מקפידים מאוד על טריות ועל צילחות אסתטי. כל היינות מגיעים מיקבים ישראלים. אפילו הריהוט משרה תחושה ישראלית בצבעי הדגל. השולחנות בצבע לבן, והכסאות בצבע כחול.
כאשר קבלנו את התפריט הגדול עם הרבה מטעמי בשר ודגים שהתקשינו לבחור מביניהם, המלצר יונתן המליץ להזמין מנת "שרינג", של מספר מנות קטנות במרכז השולחן, וכולם יכולים לטעום מהמבחר הגדול והטעים.
מטבח המסעדה הוא פתוח. את האוכל מכינים לעיני האורחים. הסועדים מוזמנים להיכנס למטבח בין המנה הראשונה למנה העיקרית, להכיר את השף ועוזריו, ולשמוע הסברים על הכנת המנה שהזמינו. חוויה מיוחדת.
"אנחנו משתדלים להיות ברמה הכי גבוהה עם יצירתיות מעניינת. זה לא פשוט עם אילוצי הכשרות, אבל אנחנו מצליחים לחבר טעמים לפי ניסיון בעבר". אומר השף אביאל סנדרוסי, שעבד לפני כן במלון בריאות 'יערות הכרמל' והביא משם רעיונות, וגם מבית סבתא. "למשל, הפרנה זה מתכון מהבית של סבתא שלי" מציין אביאל, ואופים אותה טרי טרי לכל הזמנה. והוא מבקש להדגיש "זה לא רק אני. זה הצוות המעולה שלי שעושים את המטעמים שכולם משבחים".
בארוחת הבוקר הסתכלתי סביבי והבחנתי שרק מעט מהסועדים גלויי ראש. ברוב השולחנות יושבים אורחים חובשי כיפות.
בנוסף, בצד הלובי יש בר משקאות שבו אפשר לקבל גם אוכל חלבי וכריכים במהלך כל היום. מתאים לנשנושים לילדים ולמבוגרים. ברמנים מכינים קוקטיילים מהתפריט, וגם קוקטיילים מיוחדים לפי בקשות האורחים. בכל ערב מתקיים בלובי Hummus Moment, עגלת חומוס ומגוון תוספות המוצעות לאורחי הלובי, ללא עלות. בימי שני בערב מתקיים בלובי ערב גבינות ויין, עם נגן סקסופון. בימי רביעי יש ערב סושי עם פסנתרן.
קרן כהן: "כל אלה תורמים מאוד להכנה ויצירת חוויה ייחודית ואישית לכל אורח. זה יכול להגיע לפרטים מאוד מאוד קטנים שלעתים נראה כי קל להמעיט בערכם, אך הם אומרים המון ויוצרים קשר ייחודי לאורח עם המלון".
הכתובת: רחוב השונית 4, הרצליה
להזמנות: Phone: +972 (9) 373-5555 | Email: rc.tlvrz.reservations@ritzcarlton.com