במלון וקרלטון תל אביב נפתחה מסעדת FLAME שמביאה את האש הגלויה, פחם, עשן גחלים, שימוש בחום טבעי. הסועדים בה יוכלו להנות מבשרים, ירקות צלויים ומנות ייחודיות הצלויות על להבת אש גלויה.
מטבחי האש הגלויה הפכו לטרנד מוביל בעולם בשנים האחרונות, גם בין מסעדות המישלן ו-50 BEST. המטבח של מסעדת FLAME פתוח, וניתן לראות את השימוש באש הגלויה. ב״ג׳וספר״ תנור ברזל העובד ע״י גחלי עץ אלון ואש חיה, וב"פאריז׳ה״ – גריל גחלים ארגנטינאי מסורתי ענק העובד על עץ ופחם תוך שימוש בגבהים ומרחקים שונים מהאש או מהגחלים.
כל המנות בתפריט עוברות תהליכי בישול באש גלויה. החל מויניגרט עגבניות צהובות שרופות, חסה על אש גלויה עם שבבי בטן טלה, עוף מעושן בג׳וספר עם במיה טריה ומשמשים צלויים, שעועית ירוקה על פחם עם קרם שעועית לימה, ועד מנות שורט ריבס במולסה של סלקים שרופים, דג שלם על פחם, צלעות עוף הצלויות על מחטי אורן עם ענבים מעושנים. וכמובן, מגוון נתחים מובחרים מיושנים המוגשים כסטייקים או כנתחים גדולים לפי משקל. המטבח מורכב מחומרי גלם טריים, מקומיים ועונתיים. לכן הוא נתון לשינויים לפי עונות השנה, לצד בשרים בגידול מקומי מעדרים מובחרים של פרות הולשטיין, מקוצבים ומטופלים בחדר היישון, בו ניתן להציץ מתוך חלל המסעדה.
המסעדנים אלון אהרונוביץ' ודוריאן קופיט והשף איליה גולדמן, סקרו בחודשים האחרונים במספר מדינות, ביניהן ארגנטינה, יפן, מדינות סקנדינביה, ארה"ב ונוספות כדי להביא למסעדה את צורת הבישול הייחודית שצוברת תאוצה בשנים האחרונות.
המסעדן אלון אהרונוביץ', בעל מסעדת FLAME, אומר: "אנחנו מביאים לישראל את מסעדת האש הראשונה ובין הבודדות בעולם כיום. זאת צורת הבישול הקדמונית שצוברת תאוצה, ומטבחים מובילים מגלים אותה מחדש. עברנו במספר יבשות בחודשים האחרונים כדי לחקור את מטבח האש הגלויה. הרגע שבו בני האדם השתלטו על האש הוא הרגע שבו הפכנו להיות מי שאנחנו כיום, האש היא מדורת השבט סביבה אנחנו מתכנסים וגם הייתה ותמיד תהיה הטעם המרגש ביותר שהחך שלנו יפגוש".
יוסי נביא, מנכ"ל מלון קרלטון תל אביב, מוסיף: "מלון קרלטון תל אביב שמח על שיתוף הפעולה הייחודי עם המסעדנים המוכשרים שמביאים לישראל את מהפכת האש. מסעדת FLAME משתלבת באופן מושלם עם אופיו של מלון קרלטון תל אביב היוקרתי הנוהג לארח אנשי עסקים מרחבי העולם, דיפלומטים וראשי מדינות בשגרה".