JewishTraveler.co.il
ותוליכנו לשלום

בנסיעתא דשמיא - תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

שבוע הנחלים בגליל: הטבע מזמין, והכניסה (כמעט) חינם

שבוע הנחלים

תוכן עניינים

שבוע הנחלים יתקיים בגליל העליון בין 8 ל־14 בנובמבר, עם עשרות סיורים מודרכים, סדנאות, הרצאות ופעילויות קהילתיות לכל המשפחה, כמעט כולם ללא תשלום. את האירוע יוזמות רשות ניקוז ונחלים כינרת, קק"ל, עיריית קריית שמונה, המועצה האזורית הגליל העליון, משרד המדע, רשות הטבע והגנים, אוניברסיטת תל־חי והחברה להגנת הטבע. המטרה: להעלות את המודעות לחשיבותם של הנחלים כמערכות אקולוגיות חיוניות, לקדם את שיקומם ולחבר את הקהילות המקומיות לשמירה עליהם.

מסיורי עששיות ועד יום הלוטרה

התוכנית מגוונת במיוחד. בנחל הזהב, בלב קריית שמונה, יתקיימו סיורי עששיות ערביים, ולצידם הרצאה מוזיקלית לילדים על עגור צעיר שיוצא לבדו למסע נדידה. בתעלת הירדן בעמק החולה אפשר יהיה להצטרף לסיורים בפרויקט השיקום ולשמוע מקרוב על האתגרים שבנחל, ובשמורת נוחיילה יתקיים סיור שקיעה עם סיפורי המקום.

בשמורת נחל שניר ייערך "יום הלוטרה", עם פעילויות וסדנאות על אחד היונקים הנדירים והחמודים בישראל. ביער המאכל בנחל קורן יתקיימו סיור קהילתי וסדנת סאונד הילינג, ולמי שמעדיף לשבת ולהקשיב, מחכה ערב “TED נחל” עם הרצאות קצרות על טבע, סביבה וקיימות.

אירוע השיא באגמון החולה

ביום שישי, 13 בנובמבר, תתקיים חגיגה קהילתית באגמון החולה, עם מופעים, סדנאות, דוכני קיימות וסיורים רגליים מודרכים ללא תשלום. שימו לב: הכניסה לאגמון עצמו וסיורי עגלות המסתור, שמאפשרים לצפות מקרוב בציפורים ובבעלי החיים, כרוכים בתשלום. מי שעוד לא מכיר את המקום, מוזמן לקרוא על אגמון החולה, המקום שבו התנ"ך פוגש את עולם הציפורים.

בנוסף לפעילויות לקהל הרחב, יתקיימו גם יום עיון למתכננים ביישובים בנושאי אקלים וחוסן, כנס פעילי סביבה ופעילות יצירה בגינה הקהילתית בקריית שמונה.

שבוע הנחלים הוא הזדמנות נדירה לטייל בגליל העליון עם מדריכים שמכירים כל אבן בנחל, ולגלות שמאחורי כל זרם מים יש גם סיפור של שיקום. רוב הסיורים דורשים הרשמה מראש ומספר המקומות מוגבל, ולכן כדאי לא לחכות לרגע האחרון. התוכנית המלאה וההרשמה באתר רשות ניקוז ונחלים כינרת.

כלל הפעילויות, הסדנאות והסיורים ב'שבוע הנחלים' הינן ללא עלות, למעט הכניסה לאגמון החולה וסיורי עגלות המסתור.

כל הפרטים באתר-https://kineret.org.il/

צילום זוהר לידר

דילוג לתוכן