כיום רבים טסים לחו"ל מידי שנה, ולא מעט טסים אף שלוש פעמים בשנה או יותר. כשאנו מתכננים טיול או נסיעת עסקים, עלינו לתכנן גם באיזו מזוודה נארוז ביעילות את חפצינו.
כאשר אנו מטיילים בחו"ל עלינו לעבור בין בתי מלון, לגרור מזוודות בטרמינלים ובתחנות רכבת, ולצורך זה עלינו להצטייד במזוודה שתעמוד בעומס. טיול מוצלח עלול להיהרס כאשר המזוודה שלנו סופגת גשם והבגדים בתוכה נרטבים. או כאשר אנו רואים בגדים שלנו מפוזרים על מסוע המזוודות בטרמינל, לאחר שרוכסן המזוודה נקרע.
נפגשנו עם בכירי ענף המזוודות בישראל שלימדו אותנו חלק מרזי התחום.
בישראל נמכרות מידי שנה כחצי מיליון מזוודות. מחציתן באיכות ירודה, שעשויות מפלסטיק ממוחזר. אנשי הענף מכנים אותן "חד פעמיות". ומחציתן איכותיות, חזקות, ויקרות. ורק בהן נעסוק בכתבה זו.
יש שני סוגים של מזוודות- רכות או קשוחות, ולכל סוג יתרונות וחסרונות. מקובל לחשוב שלתוך המזוודות הרכות אפשר להכניס יותר בגדים מאשר בקשיחות. המומחה רן לוי מחברת ממסי, אומר שזה מיתוס, בגלל שהן נראות עמוקות יותר מהקשיחות, אבל הנפח שלהן שווה. יש במזוודות הרכות תאים וכיסים לצרכים שונים. ברובן יש אפשרות להגדיל את הנפח באמצעות רוכסן מיוחד. כל האיכותיות עשויות מבדים אטומים למים.
מזוודות קשיחות מגינות טוב יותר על חפצים שבירים כמו מחשבים, והבגדים בתוכן אינם מתקמטים. נוסעים שמרבים בנסיעות ועוברים ממלון למלון, מעדיפים את המזוודות הקשיחות שנפתחות באמצע כמו ספר. כך אפשר להוציא מהמזוודה את הבגדים הדרושים, והיתר להשאיר במזוודה. לעומתם, מי שנשארים במשך כל הנסיעה במלון אחד, מעדיפים את המזוודות הרכות שנפתחות מלמעלה, ומעבירים את כל תחולתן לארון הבגדים. בעולם מקובל יחס של 70/30 בין סוגי המזוודות. 70% קשיחות ו30% רכות. משום מה בישראל היחס הפוך.
כל אחד מהסוגים האלה מתחלק לקבוצות לפי הגודל. יש מזוודות קטנות שנקראות "טרולי", שגודלן מתאים למדפים העליונים בתא הנוסעים במטוס. הן נקראות "20 אינץ'", אף שבקבוצה זו יש גם טרולי במידות שבין 18 עד 22 אינץ'. בנוסף, יש מזוודות בינוניות שמתאימות לנסיעה של כשבוע, וגודלן 24 אינץ'. וקיימת קבוצת המזוודות הגדולות למי שמתכננים שהייה ארוכה בחו"ל או טסים למסע קניות. גודלן 28 עד 33 אינץ'.
הגודל המירבי של טרולי שמותר להעלות למטוס משתנה בין חברות התעופה. חברות הלואוקוסט קבעו כל מיני מגבלות אורך ורוחב משונים, ומחייבות אותנו לשלם על חריגה בגודל ובמשקל. כל חברה עם מידות שרירותיות שלה. המידות המעודכנות של חברות התעופה שטסות לישראל ברשימה נפרדת בלינק זה.
במאמר מוסגר נציין שבשנה או שנתיים הבאות עומדת לבוא לעולם קטגוריית גודל חדשה למזוודות שתיקרא Under Seater (תחת המושב). אלה יהיו מזוודות קטנות ביותר שניתן להכניסן מתחת למושב שלפנינו. זו תהא הכבודה היחידה שנוכל להעלות למטוס בחינם. אומנם נורשה להעלות גם טרולי לתאים מעל המושבים, אבל על זה ידרשו מאיתנו תשלום נוסף. היכונו! בינתיים חברות התעופה נתנו ליצרני המזוודות זמן להתארגן לייצור מזוודות-מיני כאלה.
לאחרונה החלו לשווק בישראל סוג חדש של טרולי לאנשי עסקים. מדובר במזוודה קשיחה עם תא קשיח למחשב נייד, בחזית החיצונית של המזוודה. זה פתרון לאנשי עסקים שמתבקשים בעת הבידוק הבטחוני להוציא את המחשב מהמזוודה או מתיק המחשב הנפרד. בטרולי החדש אפשר לשלוף בקלות את המחשב, מבלי לפתוח את המזוודה, ובלי הצורך להביא לטיסה תיק נוסף למחשב. סמסונייט, ורנגלר, ואקולאק כבר משווקים בישראל, ו"למטייל" נערכים לייצור מזוודה כזו. את החידושים האלה נסקור בכתבה נפרדת בבוא העת.
מה עלינו לבדוק לפני קנית מזוודה?
- חומר הגלם– מזוודות קשיחות איכותיות עשויות מחומר CURV או מפוליקרבונט או פוליפרופילן, והחומר הפחות האיכותי הוא ABS. כולם חזקים מאוד, ומביניהם הפוליקרבונט שוקל פחות מהפוליפרופילן. לכן מזוודות מפוליקרבונט הן יקרות יותר. המזוודות הרכות האיכותיות עשויות מאריג ניילון Ripstop, או בד קורדורה או פוליאסטר או ניילון אחר. הם דוחים מים, חזקים, ואם נוצר חור הוא לא יתרחב בקלות.
- ידיות– הידיות הטלסקופיות הנשלפות הן עקב אכילס של המזוודות. כידוע, המזוודות שלנו עוברות מסע מפרך מהצ'ק-אין לבטן המטוס ומשם למסוע בטרמינל. הסבלים בנמלי התעופה משליכים את המזוודות בברוטליות, ודוחסים אותן זו על זו. לפיכך יש עדיפות לידיות שהמנגנון שלהם מוגן בתוך דופן המזוודה, ולא בתוך צינור חיצוני חלול. עלינו לשלוף את ידית הגרירה ולהחזירה למקומה פעמים אחדות, ולבדוק שזה נעשה בקלות. אם מגלים מעצור קל בטלסקופ, סימן שהידית עלולה להיתקע ולהישבר בעתיד. ידיות הנשיאה צריכות להיות מרופדות ומחוברות היטב לגוף המזוודה. שיוכלו להתקפל הצידה, ולא יהיו קבועות במקומן באופן שהן בולטות מידי מהמזוודה.
- רוכסנים– הרוכסן צריך להיות מניילון עבה וחזק, רצוי עם שיניים גדולות ורחבות שממעטות להיתקע או להיפרם. נבדוק במשיכה שתפירת החיבור שלו למזוודה חזקה. נפתח ונסגור את הרוכסן הלוך ושוב פעמים אחדות.
- גלגלים– העשויים מסיליקון הם חזקים ושקטים, והאיכותיים ביותר. יש גם גלגלים מגומי שהם גמישים ושקטים, אבל במשך הזמן גמישותם פוחתת, והם עלולים להיסדק ולהתפרק. גלגלים מפלסטיק הם החלשים והזולים ביותר, ואינם מומלצים.
בד"כ מזוודה עם 4 גלגלים נוחה יותר לשינוע על שטחים ישרים וחלקים כמו רצפת טרמינלים ורחובות סלולים. יש לבדוק שהם מסוגלים להסתובב 360 מעלות. לעומת זאת, מזוודה עם 2 גלגלים עדיפה לשימוש בשטחים לא חלקים, כמו מדרכות אבן או שבילי עפר עם מהמורות ואבנים קטנות.
כדאי לדעת שכאשר אנשי המכירות בחנויות המזוודות נשאלים על סוג גלגלים, בדרך כלל הם משיבים שמדובר בגלגלי סיליקון. חלק מהמוכרים אינם יודעים להבחין בין גלגלי סיליקון לגלגלי גומי, ומקצתם אף משקרים ביודעין. נבדוק בעצמנו כך: נסובב את המזוודה על צירה כמו רקדנית בלט. אם אנחנו שומעים את קולות הגלגלים- אלה גלגלי גומי. אם התנועה נעשית בשקט מוחלט- אלה גלגלי סיליקון.
- מנעול- עדיפה מזוודה עם מנעול בתקן TSA. מה זה? אנשי הבטחון רשאים לפתוח מזוודות
חשודות לבדיקה. אם הן נעולות, הם שוברים את המנעול. לכן יאט"א ויצרני המזוודות קבעו תקן מיוחד למנעולים שמאפשר לנו לנעול את המזוודה, אך לאנשי הבטחון בשדות התעופה יש מפתח מאסטר לפתוח מזוודות אלה בלי לפרוץ אותן.
- משקל- עדיף לקנות מזוודה קלת משקל. כיום חברות התעופה מאפשרות להעלות לתא הנוסעים כבודה במשקל עד 8 ק"ג. אם נבוא עם טרולי ששוקל 4 ק"ג, ישאר לנו רק עוד 4 ק"ג לבגדים וציוד. כאשר נרכוש מזוודה ששוקלת רק קילו וחצי, נוכל לארוז 6.5 ק"ג של בגדים. עיקרון זה תקף גם למזוודות גדולות שנלקחות לתא המטען.
קבלתי מהיבואנים מזוודות לניסיון ולבדיקות מאמץ. במהלך הבדיקות במעבדת ביקורת איכות הפילו לרצפה מזוודה מלאה 75 פעמים מגובה פחות ממטר. אח"כ השליכו אותה עוד 100 פעמים מגובה 2 מטר לרצפה. את הגלגלים בדקו באמצעות הליכון שעליו הסיעו את המזוודה לאורך 10 ק"מ במהירויות משתנות. את הידיות בדקו באמצעות מכשיר מיוחד שמטלטל את הידית כ10,000 פעמים, ומרים ומוריד את הטלסקופ של הידית הנשלפת.
בהעדר תקן עולמי מחייב, נקבע סטנדרד הבדיקות האלה ע"י חברת סמסונייט בארה"ב. אך בישראל רק יבואנית סמסונייט התחמקה מלספק לנו מזוודה לבדיקה. הייתכן שיש להם משהו להסתיר? קשה לי להאמין.
מצעד המזוודות האיכותיות
לפניכם מצעד המזוודות של יצרנים שמוצריהם עברו בהצלחה את הבדיקות הנ"ל, ועוד מזוודות שנחשבות איכותיות, אך לא בדקנו אותן במעבדה. בצמרת האיכות נמצאות המזוודות מתוצרת סמסונייט ומתוצרת רולינק (הישראלית).
סמסונייט
יצרנית המזוודות הגדולה בעולם נקראת על שם שמשון הגיבור, ומזוודותיה חזקות מאוד. סמסונייט מובילה את רוב החידושים בתחום המזוודות, כמו הגלגלים, ידית נשלפת, רצועת משיכה, ועוד. המתחרות מחקות אותה אחרי שפוקע הפטנט הרשום. החידוש האחרון הוא שימוש בחומר גלם קל מאוד מתעשיית המטוסים שנקרא CURV. זה בד עשוי מסיבי זכוכית ומתכת, טבול בנוזל מיוחד שנקרש. אני לא יודע אם זו מזוודה קשיחה או רכה. מצד אחד היא נראית כמו מזוודה קשיחה, ומצד שני היא גמישה כמו מזוודה רכה. כיום רק סמסונייט מייצרת מזוודות מCURV, אך גם יצרניות אחרות מתארגנות לייצור דומה.
לסמסונייט יש מזוודות לכל סוג קהל ובכל רמות המחיר, מ500 ועד 2,500 שקלים. הם רכשו את חברת American Tourister שמייצרת מזוודות עממיות לא יקרות, ולאחרונה גם את חברת Tumi שמייצרת מזוודות יוקרתיות מאוד ויקרות.
סמסונייט פיתחה מזוודה קלה מאוד ששוקלת רק קילו וחצי. זאת לעומת טרולי רגיל ששוקל כ4 ק"ג. המזוודה הזו עשויה מבד של מצנחי רחיפה, שהוא דק וקל מאוד, אך גם חזק ביותר.
מנכ"לית סמסונייט-ישראל, ירדן ווקס, אומרת שהדגם הפופולרי ביותר שלהם הוא UPLITE. מזוודה רכה וקלת משקל. עשויה מבד דוחה מים ואבק. עם כיסים ייעודיים לדרכון ולמחשב וכדומה. יש חיזוקים בפינות המזוודה ובנקודות תורפה. הטרולי שוקל רק 1.5 ק"ג והבינונית שוקלת רק 2 קילו. מחירי המזוודות מדגם UPLITE: קטנה- 755 שקלים. בינונית- 855, וגדולה 900 שקלים.
המזוודות היקרות ביותר הן מסדרת CosmoLite עשויות מהחומר החדיש CURV. המחירים: טרולי קטן- 1,900 שקלים, בינונית- 2,100 שקלים, וגדולה- 2,490 שקלים.
רולינק
חברה ישראלית חדשה שצמחה מתוך חברת "כתר". חדשנית מאוד בפיתוחים במזוודות. התפרסמה בעולם בזכות דגם הטרולי שנקרא "המזוודה החכמה" שיכולה להטעין לנו את הטלפון. בדגם הזה שמו בדופן פנימי של המזוודה מטען לטלפון, עם שקע USB חיצוני, מתחת לידית הנשלפת. זה פתרון מעולה למי שתקוע בטרמינל בהמתנה לטיסת קונקשן, ופתאום נגמרת הסוללה בטלפון. רעיון כה מוצלח, עד שעוד יצרניות בעולם החלו להעתיק ולחקות אותו.
חידוש עולמי נוסף של רולינק הוא משקל אינטגרלי בתוך ידית המזוודה. רובנו שוקלים בבית את המזוודה כדי להימנע מקנס על משקל עודף. יש בשוק כל מיני מתקנים לשקילת המזוודות. חברת רולינק הטמיעה מיתקן כזה בתוך ידית המזוודה. רעיון גאוני ושימושי. כבר היום החברות העולמיות מפתחים חיקויים לידית של רולינק.
מנכ"ל רולינק, איל אזולאי, הראה לי עוד שני חידושים מדהימים שהוא וצוותו מפתחים בתקופה זו. הפיתוחים החדשניים של רולינק חסויים בינתיים, בגלל הנטיה של המתחרים להעתיק ולחקות את הפטנטים שלהם. אבל אין לי ספק שכאשר יצאו איתם לשוק, גם הם יחוללו מהפיכה בעולם המזוודות. באופן כללי, עולם המזוודות הוא שמרני יחסית, ומאז שנת 2000 היו בו מעט מאוד חידושים מלבד אלה של רולינק. ירדן ווקס גאה בחידושים של סמסונייט לאורך השנים, אבל מתברר שלאחרונה דוקא "הראש היהודי ממציא לנו פטנטים".
המזוודות של רולינק עשויות מחומר פוליפרופילן קשיח וחזק מאוד, ומגיעות בצבעים חרדל, אפור, טורקיז, ורוד ותכלת. זאת בגלל שנוסעים רבים מעדיפים מזוודה שתבלוט מרחוק, כשהיא מתקרבת על סרט המסוע בטרמינל. רולינק נותנת אחריות של 10 שנים על מוצריה.
דגם המזוודות של רולינק הפופולרי ביותר הוא סוהו SOHO. המחירים: קטנה- 445 שקלים, בינונית- 495 שקלים, והגדולה 495 שקלים.
להערכתי, רולינק היא היצרנית הטובה ביותר בישראל. לולי המשקל של מזוודותיה הייתי מציב אותה בצמרת החברות בעולם, אף לפני סמסונייט. גאווה ישראלית!
Rongato
רונגאטו היא יצרנית איטלקית שמשווקת מזוודות איכותיות בכל העולם. בישראל המזוודות שלהם משווקות ע"י רשת "למטייל". מנהל הרכש של למטייל, מיקי ויינברג, מציין שיש להם אחריות בינלאומית בכל מקום בעולם, לעומת אחריות של אחרים שבד"כ תקפה רק במקום שקנינו את המזוודה.
'למטייל' משווקים גם מזוודת רכות של החברה האמריקאית Eagle Creek העשויות מבד קורדורה חזק ודוחה מים. המזוודה הרכה מדגם איגל-קריק עולה 899 שקלים, הבינונית 1099 ש', והגדולה 1499 שקלים.
ל'למטייל' יש גם מותג עממי וזול יותר בשם Wild Cat שמיוצר במיוחד עבורם ע"י חברת מרקו פולו. זה אחד הדגמים הנמכרים ביותר בישראל.
בדגם "ליברטה" של מרקו פולו הגלגלים ניתנים לפירוק בקלות. מנהלת השיווק, שלי חודורוב, מסבירה שזה נועד כדי למקסם את נפח המזוודה, שבכל זאת תיכנס למיתקן בדיקת גודל מזוודות שנמצא לי דלפקי הצ'ק-אין בעיקר בטיסות לואוקוסט. מסירים בקלות את הגלגלים, ומכניסים למתקן. ולאחר שמוציאים את המזוודה מהמיתקן מחזירים את הגלגלים למקומם.
המזוודות הקשיחות של מרקו פולו נמכרות ב239 שקלים לטרולי הקטן, 399 שקלים למזוודה בינונית, ו-479 למזוודה גדולה.
רשת למטייל מצטיינת גם בשירות ובאחריות שהיא מעניקה למוצריה. מיקי ויינברג מפתיע ואומר שהרשת מוכרת מזוודות בכמויות גדולות יותר מאשר תרמילים ותיקי נסיעה.
DELSEY
חברה צרפתית בינלאומית שפועלת כבר 70 שנה, והיתה המובילה באירופה עד שנדחקה למקום השני אחרי סמסונייט. גולת הכותרת של מזוודותיה היא הרוכסן הכפול ZIP SCURITEC. פטנט עולמי נגד פריצה. החברה מייצרת סדרות רבות של מזוודות, ומביניהם מייבאים לישראל רק את סדרות Belmont Plus של מזוודות קשיחות, את סידרת DAUPHINE בעלות משקל קל במיוחד, ואת סידרת Montmarte Air של מזוודות רכות. ברוב הדגמים יש רוכסן גם להרחבת נפח המזוודה. המזוודות הרכות שלהם עשויים מבד טפלון מחוזק מתוצרת חברת DUPONT. החברה נותנת אחריות של שנתיים עד 5 שנים לתיקונים והחלפה בכל מקום בעולם, ולא רק בחנות שבה קנינו את המזוודה שלהם.
מחירי המזוודות הרכות: הקטנה- 649 שקלים, הבינונית- 769 ש', והגדולה- 849 שקלים. מחירי המזוודות הקשיחות: הקטנה- 649 ש', הבינונית- 799 ש', והגדולה- 849 ש'.
לדברי היבואן, עמוס הורוביץ מחברת "הקולנוע החדש", דלסיי רשמה פטנט על מכשיר GPS קטן, שבעזרתו נוכל לאתר את המזוודה בכל מקום בעולם באמצעות הטלפון הסלולרי. בנוסף, דלסיי מפתחים גם מטען לטלפון בדופן המזוודה וגם משקל בידית, בטכנולוגיה שונה במקצת מזו של רולינק הישראלית, כדי שלא להפר את הפנטנט של רולינק.
Antler / IT
שני יצרנים בריטיים שמייצרים מותגים איכותיים מאוד וחזקים. המזוודות שלהם מיובאות לישראל על יד חברת ממסי. 75% מהמזוודות שנמכרות באנגליה הן מתוצרת IT, ולא בכדי. מנהל מכירות הסיטונאות, רן לוי, אומר שהמזוודה הפופולרית ביותר שלהם בישראל היא אנטלר מדגם AIR, בעלת משקל נמוך מאוד של 2.7 ק"ג בלבד. הגלגלים עשוייים מסיליקון איכותי.
אנטלר מייצרים מזוודות קשיחות מפוליקרבונט ויש גם מזוודות מפוליפרופילן ברמות גמישות שונות. יש להם גם דגם של מזוודה שהיא קשיחה בחלקיה העליונים והתחתוניים, אבל הדפנות בצדדים עשוית מבד כמו מזוודה רכה. זה דגם בשם TITUS שנמכר ב999 שקלים.
הדגם הפופולרי בישראל הוא Juno2 של מזוודה קשיחה. הטרולי הקטנה עולה 549 שקלים, הבינונית נמכרת ב649 שקלים, והגדולה ב849 ש'.
HEYS
חברה קנדית לייצור מזוודות שידועה בעולם במשקל הנמוך מאוד של מזוודותיה. HEYS הצליחו לפתח מזוודה קלה מאוד, ועם זאת חזקה מאוד. חברת ממסי מתחילה לשווק בישראל גם מזוודות אלה.
לחברה זו יש חידושים טכנולוגיים שמובילים את עולם המזוודות. הייז פיתחה אפליקציה שמאפשרת לנו להיות בקשר חכם עם המזודה שלנו. נעילת המזוודה ושחרורה יכולים להעשות באמצעות האפליקציה בטלפון. אפשר לשקול את המזוודה באופן שמרימים אותה בידית, ורואים את המשקל על מסך הטלפון. יישומון נוסף הוא שאם המזוודה שלנו מתרחקת בגלל שמישהו חמד לגנוב אותה, מיד מקבלים התרעה בצפצוף מעורר בטלפון. החידושים האלה מיושמים בינתיים רק בחלק מהמזוודות של הייז. יצרני מזוודות רבים מגלים ענין בחידושים האלה, ושמעתי גם על חברה ישראלית שבודקת אפשרות לפתח אפליקציה למזוודות.
Slazenger
חברה בריטית שמייצרת מזוודות איכותיות מאוד וקלות משקל. בדגם הטרולי "קולורדו" יש מאחור שרוול להלביש את הטרולי על ידית נשלפת של מזוודה גדולה או בינונית. זה רעיון מעולה שחוסך לנו את הצורך לגרור ולהסיע שתי מזוודות. שמים את הקטנה בשרוול מיוחד על הגדולה, ואז הן כמו מזוודה אחת. בדקתי ומצאתי שזה נוח מאוד.
בטרולי שלהם יש גם שקע USB להטענת טלפון. אבל אין מאחוריו מטען או PowerBank אלא רק חיבור למטען שלנו שיוכנס לתא מיוחד בתוך המזוודה, ולחבר אליו את הטלפון באמצעות שקע חיצוני נוח. בדגם הטרולי הזה יש גם כיס קטן בפינה העליונה, שמיועד לדרכון ומסמכי נסיעה, וקל מאוד לשלוף אותם מול דלפק הצ'ק אין.
המזוודות הקשיחות שלהם עשויות מפוליקרבונט, והן קלות מאוד. בדגם 'אורלנדו' הטרולי הקטן שוקל 1.9 קילו, והמזוודה הבינונית שוקלת רק 2 קילו וחצי. יש להם גם דגם בשם 'סן דייגו' שהוא שילוב של מזוודה קשיחה ורכה. התחתית עשוית מחומר קשיח וחזק, ושאר המזוודה מבד איכותי.
המזווודות מתוצרת שלזינגר הפופולריות בישראל הן הקשיחות מדגם 'אורלנדו'. הטרולי נמכר ב349 שקלים, הבינונית ב449 שקלים, והגדולות ב550 שקל. המזוודות הרכות הפופולריות שלם הן מדגם 'מלבורן' שהקטנות עולות 299 שקלים, הבינוניות 485, והגדולות 585 שקלים.
היבואן הבלעדי של שלזינגר ישראל הוא חברת א.א.אנטרפרייז, שלדברי המנכ"ל משה קוגמן, היא החברה הגדולה בישראל בתחום שיווק המזוודות. א.א.אנטרפרייז נותנת אחריות מלאה על המזוודות של שלזינגר, שכוללת אחריות גם על שבר. זאת לעומת רוב האחרים שהאחריות שלהם מכסה רק ידיות וגלגלים, אך לא שבר בדפנות המזוודה. "אני בטוח בחוזק של המזוודות שלי, לכן אני מוכן לתת אחריות גם על שבר. אני יודע שלא יתלוננו, ואם יקרה איזה שבר נדיר, לא איכפת לי לתקן ללקוח או להחליף" אומר משה קוגמן.
א.א.אנטרפרייז מייבאים לישראל גם מזוודות עממיות יותר ופחות יקרות, אך גם פחות חזקות. הקשיחות ביניהן עשויות מחומר פלסטי מיוחד שבו מעורבים פוליקרבונט איכותי עם ABS זול. המזוודות הרכות של מותג SwissPro עשויות מבד ריפסטופ חזק מאוד, קל מאוד ודוחה מים. זהו בד ששימש בעבר לייצור מצנחים. הטרולי של סוויס-פרו מדגם 'דאבוס' נמכר ב300 שקלים, המזוודה הבינונית ב 400, והגדולה ב500.
לאחרונה החלו א.א.אנטרפרייז לשווק בישראל גם מזוודות רכות חדשניות מדגם 'פולו', שמיוצרות לפי דרישה ועיצוב מיוחדים של משה קוגמן. המזוודות מיוצרות בצבעים אופנתיים שונים, עם איורים ופסים לבנים, ומיועדות בעיקר לנשים. הקטנות עולות 300 שקלים, הבינוניות 399 ש', והגדולות 449 שקלם.
Echolac
החברה היפנית אקולאק המציאה את תיקי ג'ימס בונד שהיו פופולריים לפני כ40 שנה. כיום הם מייצרים מזוודות מעולות מפוליקרבונט, עם ציפוי מיוחד עמיד לשריטות שגורם למזוודה להיראות חדשה לזמן רב. הגלגלים שלהם ברמה גבוהה מהמקובל. המזוודות הרכות שלהם עשויות מבד יקר שסופג ריח ורטיבות מבפנים, ודוחה מים מבחוץ.
מוצרי אקולאק ידועים בהנדסת אנוש מיוחדת. מהנדסי החברה מחדשים כל מיני דברים להגדיל את נוחיות השימוש. במזוודות אקולאק יש כל מיני תאים וכיסים יעודיים לכלי איפור וקוסמטיקה, ספרים, מסמכים נסיעה, מכונות גילוח, וכדומה.
מוצרי אקולאק מיובאים ע"י חברת דנלר בבעלות שלמה בס. הדגם הנמכר ביותר בישראל הוא 'קוביות'. מחיר הקטנות 600 שקלים, הבינוניות 700 ש', והגדולות 900 ש'.
VICTORINOX / Wenger
חברת VICTORINOX מוכרת לנו בזכות האולרים השווייצריים האיכותיים. מתברר שהחברה הזו מייצרת גם תיקים ומזוודות איכותיות, שמשווקים בישראל ע"י חברת קרל וייס.
הדגם היוקרתי ביותר שלהם הוא מסדרת 'לקסיקון' שעשויה מפוליקרבונט, ומעוצבת בסגנון סולידי ומרשים. מתחת לידית הטלסקופ יש דלת שמאחוריה כניסת USB להטענת הטלפון. על הדלת עצמה יש כלי להוצאת הסים מהטלפון, וגם עט זעיר צורך כתיבה. מזוודה מעולה ושיקית אך לא זולה. מחיר הטרולי הוא 1,830 שקלים. יש עליו 11 שנות אחריות בינלאומית.
חברת קארל וייס מייבאת גם מזוודות של Wenger מסוגים וגדלים שונים. מביניהם הדגם הפופולרי ביותר בישראל הוא Lumen Business. זו מזוודה קשיחה שיש בה תא קדמי מיוחד למחשב, שגם הוא קשיח בחיצוניות שלו. הטרולי הזה מיועד לאנשי עסקים בגלל שקל מאוד לשלוף את המחשב מהתא החיצוני לפי דרישת אנשי הבטחון בשדות התעופה, בלי הצורך לפתוח את כל המזוודה או להביא תיק מחשב במיוחד. המזוודה הזו יכולה גם להתרחב באמצעות רוכסן ייעודי. יש בה גלגלי סיליקון משובח, ומנעון בתקן TSA. ה-Lumen זו סדרה של 3 גדלים. הטרולי "ביזנס" עולה 670 שקלים, הגודל הבינוני 625 שקלים, והמזוודה הקשיחה הגדולה בסדרה זו עולה 750 שקלים.
Wrengler מוכרים בארץ גם מזוודות רכות מסדרת Avolve, ועוד הרבה סוגים של תיקים ומזוודות.
אגב, חברת קארל וייס היא היבואנית הרשמית של מוצרי SWISS משוייץ לישראל. אבל בשוק הישראלי יש הרבה מזוודות שנושאות את השם "סוויס", ומיוצרות בסין בשם זה עבור סיטונאים ישראלים. אחדים מהדגמים הינם חיקוי וזיוף של המקור השויצרי האיכותי. אבל רבים טועים לחשוב שזה מוצר מקורי, ופונים לחברת קארל וייס בבקשות תיקונים או להחלפה של מזוודה שלא יובאה ארצה על ידם.
לסיכום, כאשר אנו עומדים לקנות מזוודה, עלינו לחשוב בכמה נסיעות נשתמש בה בעשר השנים הקרובות. רוב האנשים יצאו ל30-50 חופשות ונסיעות עבודה בעשר שנים. מזוודה זולה מהסופרמרקט לא תעמוד בזה ותתפרק, ובטווח של 5-10 שנים נצטרך לקנות שוב ושוב מזוודות זולות כאלה. לעומתן, מזוודה איכותית תחזיק מעמד עשר שנים ויותר, ותשרת אותנו אף ב50 נסיעות. לפיכך אני ממליץ על מזוודה איכותית, כי לאורך זמן היא גם זולה יותר.