בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

טיול בעכו אחרי הגשמים

טיול בעכו הוא מסע מרגש אל היסטוריה מפוארת וחוויה מיוחדת במינה. עכשיו כשהגשמים מילאו את האגמים, הגיעה העונה המתאימה ביותר לצאת ולראות את הנופים הירוקים, תחנת הקמח מהתקופה הצלבנית, ובעלי חיים שונים וייחודיים לאזור.

עכו מציעה גם טיולים בטבע, נופים ירוקים, זני פרחים ובעלי חיים מעניינים בשמורות טבע נסתרות. אחת השמורות המומלצות בקרבת העיר עכו, היא שמורת הטבע עין אפק. עם נופי ביצה ומקורות נחל שרובם אבדו מן הארץ. בשביל הביצה שבשמורה הולכים המטיילים מעל ביצה מוקפת בצמחיית גדות עשירה ועופות מים ססגוניים. ניתן לצעוד על גשר הצף מעל מעיינות, לראות שפמנוני ענק שוחים, לצפות בעופות מים ופריחות בעונה ואפילו לפגוש להקת ג'אמוסים המתגוררת במקום.

הטיול מתחיל במקור המים של מעינות אפק בעמק עכו הנקרא אקוויפר הנעמן, שמקורו הוא מי הגשמים הממלאים אותו מידי שנה. בצידה הצפוני של השמורה, מנוקזים מימי המעיינות לתעלת ניקוז המובילה לנחל הנעמן, שנשפך לאחר כתשעה ק"מ לים מדרום לעכו.

בתחילת המסלול ממוקם גן מקלט לצמחים בסכנת הכחדה. זהו אוסף של צמחים מאזור הנעמן, ובו יותר מ-20 מינים נדירים הצומחים באזור.

התחנה הבאה תהיה טחנת הקמח העתיקה, שנבנתה בתקופה הצלבנית על יסודות מבנה רומי. בעבר שימש האזור כמרכז חקלאי חשוב. ניתן לטפס לגג הטחנה כדי ליהנות מתצפית פנורמית על האזור. רשות הטבע והגנים שיקמה את המבנה וכיום הוא משמש מוזאון קטן המציג מתקנים חקלאיים ושרידים מהטחנה העתיקה. באולם המרכזי ניתן להינות מהקרנת  תכנית אורקולית המתארת את הטבע בשמורה.

שביל הסיור יוצא מטחנת הקמח, עובר מעל הסכר העתיק ומגיע אל ברכות המצודה – שתי ברכות שנחשפו בשנת 1982. משם, חולפים על פני חלקת האחו., שם רועים להם בשלווה ג'מוסים.

לבה של השמורה הוא האגם הגדול, המוקף עצי אשל, גבעולים גבוהים של קנה וסוף וסבכים של פטל. חוצים את האגם על גבי שביל עץ ארוך, המרחף על פני המים וחולפים מעל דגים רבים בהם אמנון, קרפיון, גמבוזיה ושפמנון, כשמעל ירחפו זנים שונים של ציפורים.

לאחר הטיול, ניתן להגיע לתוך העיר העתיקה בעכו, ולצד האטרקציות הרבות, לשלב לינה בצימרים היחודיים במינם ובאופיים, המציעים חוויה תיירותית והיסטורית. החל מצימרים בתוך אתרים היסטוריים בסמטאות השוק וכלה בחדרי אירוח במבנים עתיקים מפוארים על חוף הים.

צילומים: גיל ברקן ואורי ארליך

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן