בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מה שעלינו לדעת לפני שטסים ליוון

חברות תיירות דתיות מציעות לאחרונה חבילות טיול לשבוע ביוון, ואף לבלות שם את חג השבועות עם חזן ומגידי שיעורים ומרצים. יוון הודיעה שבאמצע חודש מאי, ממש ערב חג השבועות, היא תפתח את שעריה בלי הגבלת מספר הנכנסים. התיירים המחוסנים פטורים מבדיקת קורונה בכניסה למדינה, וגם לא יהיו חייבים בבידוד.

ענף התיירות הוא מהחשובים ביותר בכלכלה היוונית, והממשלת עושה מאמצים לפתות תיירים לחזור לביקורים ביוון.מבדיקה שלי עם מדריכי טיולים מקומיים ביוון מתברר שכרגע רק שדות התעופה פתוחים שם. אבל אתרי התיירות סגורים עדיין, וכך גם כל הטברנות, בתי הקפה, מקומות הבילוי והמסעדות.

הטיילת של סלוניקי במבט מעל המגדל הלבן

יוון הפכה לאחרונה להיות אדומה מהקורונה. בכל יום מתגלים יותר מ3,000 חולים חדשים בממוצע, ויותר מ10,000 נפטרו מהנגיף. עד כה התחסנו שם רק כעשרת אלפים תושבים. בכל לילה יש עוצר כללי במדינה מ9 בערב עד 5 בבוקר. מותר לצאת החוצה מהמלון או מהבית רק לטיפול רפואי או מסיבות חיוניות. טיולי תיירים אינם נחשבים "סיבות חיוניות". יתירה מזו, כל מי שיוצא מהמלון חייב לדווח על כך בSMS ולציין לאן הולכים וכמה זמן נמצא בחוץ. התחלואה באתונה ובסלוניקי חמורה מאוד. מצב התחלואה באיים הפריפריים כמו כריתים, רודוס, וקורפו, טוב קצת יותר, אבל כעת אין טיסות ישירות לאיים.

לפיכך, בעת הזו נסיעה ליוון אינה מאפשרת לנו ליהנות מיתרונותיה התרבותיים, הארכיאולוגיים, ומיופי הנופים בה. אפילו חופשת בטן-גב בחופי האיים אינה אפשרית. רוב האטרקציות התיירותיות בסלוניקי סגורות, אפילו המוזיאון היהודי ובתי הכנסת, חוץ מבית הכנסת מול שוק מודיאנו. מותר לטייל בכיכר אריסטוטלוס, ולאורך הטיילת עד המגדל הלבן, אבל לא להיכנס לתוכו. גם אנדרטת השואה פתוחה למבקרים, כי היא ניצבת במרחב הפתוח בשולי הטיילת.

כנראה שנהיה תקועים במלון או באתר הנופש, ולא נוכל לעשות משהו מעבר לזה. במסעדות מותר לשבת רק נפשות ליד שולחן אחד, וגם זה בתנאי שהמסובים הינם קרובי משפחה. בחדרי האוכל אין יותר בופה עם הגשה עצמית, אלא עם מלצרים בלבד. בנוסף, לפני הטיסה חזרה ארצה יש לבצע בדיקת קורונה, והחיפושים אחרי מתחם בדיקות שם יכולים להיות סיוט מקומי.

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן