חברת התעופה אל על הודיעה על הרחבת רשת הקווים הבינלאומית שלה עם פתיחת נתיב ישיר חדש לבואנוס איירס שבארגנטינה. על הקו החדש הוכרז בביקור של נשיא ארגנטינה בישראל השבוע. קו זה צפוי להתחיל לפעול בחודש נובמבר הקרוב, והוא יסמן את חזרתה של החברה ליבשת דרום אמריקה לראשונה מאז שנת 2011.
הטיסה לתחנה הדרום אמריקאית תהפוך גם לנתיב הארוך ביותר שמפעילה אל על עד כה. החברה מתכננת להפעיל את הקו באמצעות מטוסי בואינג 787 דרימליינר, כאשר בשלב הראשון יתקיימו שתי טיסות שבועיות בין תל אביב לבירת ארגנטינה.
במטוסים יוצעו שלוש מחלקות שירות, מחלקת תיירים, פרימיום ומחלקת עסקים. משך הטיסה מתל אביב לבואנוס איירס צפוי לעמוד על כ-16 וחצי שעות, בעוד שהטיסה חזרה לישראל תימשך כ-15 וחצי שעות. מכירת הכרטיסים לטיסות בקו החדש צפויה להיפתח במהלך חודש מאי.
לצד הטיסות הישירות, החברה מתכננת להציע לנוסעים אפשרויות המשך ליעדים נוספים בארגנטינה ובמדינות נוספות בדרום אמריקה. הדבר יתאפשר באמצעות הסכמי שיתוף פעולה, בהם הסכם קוד-שייר עם חברת התעופה Aerolíneas Argentinas, שיאפשר המשך נסיעה נוח מבואנוס איירס לערים נוספות באזור.
לפתיחת הקו יש גם משמעות רחבה מעבר להיבט התעופתי. בארגנטינה פועלת אחת הקהילות היהודיות הגדולות בעולם והיא מדורגת כחמישית בגודלה. עד כה לא התקיים קו תעופה ישיר בין ישראל למדינה, והנתיב החדש צפוי להקל על קשרים משפחתיים, עסקיים ותיירותיים בין שתי המדינות.
לדברי מנכ"ל אל על, לוי הלוי, פתיחת הקו מהווה צעד בעל חשיבות אסטרטגית שמטרתו לחזק את הקשר בין ישראל לארגנטינה ולהרחיב את פריסת היעדים הבינלאומית של החברה. לדבריו, מדובר בקו ארוך במיוחד שמהווה אבן דרך נוספת בהתפתחות רשת הטיסות של החברה.
יו"ר דירקטוריון אל על, עמיקם בן צבי, ציין כי הרחבת רשת הקווים ליעדים רחוקים היא חלק מהמאמץ לחזק את החיבור האווירי של ישראל עם העולם ולהמשיך להפעיל קווים בינלאומיים גם ליעדים מרוחקים.