בתחילת החודש הבא עומדת חברת התעופה איר אינדיה לבטל את עמלת סוכני הנסיעות בישראל. התאחדות סוכני הנסיעות פנתה להנהלת אייר אינדיה בבקשה ובאזהרה להימנע מהצעד החד צדדי הזה.
הטיסות באיר אינדיה הפכו להיות פופולריות מאוד מאז קיבלה החברה היתר לטוס מעל ערב הסעודית. ההיתר מאפשר לה לקצר את זמן הטיסה ולהוזיל מחירי כרטיסים, דבר ששבר את השוק ופגע קשות בטיסות אל על על הקו הזה.
כידוע, בפרק 10 בחוקי יאט"א נכללת "החלטה 824" לפיה "כל מוביל חייב לשלם פיצוי מלא לכל גורם שמכר עבורו כרטיסי טיסה ושירותים אחרים". במקור כתוב:
"Carrier shall remunerate the Agent in a manner and amount as may be stated from time to time and communicated to the Agent by the Carrier. Such remuneration shall constitute full compensation for the services rendered to the Carrier
השימוש במערכת ההזמנות הבינלאומית BSP (ראשי תיבות של Billing and Settlement Program) כרוך בהעברות עמלות לסוכנים, בשיעורים שונים לפי המוסכם בין הסוכנים לכל חברת תעופה.
מנכ"לית התאחדות סוכני הנסיעות, טלי לאופר, כותבת לנציג אייר אינדיה בישראל, פנקאיי טיווארי: "עמלה של אפס אחוזים מהתשלומים שמועברים אליכם איננה יכולה להיחשב 'פיצוי מלא' כלשון החלטה 824 של יאטא שמחייבת גם אתכם".
טלי מוסיפה במכתבה כי בישראל יש תקדים משפטי שבו בג"ץ פסל עמלת אפס לסוכנים. היא רומזת שההתאחדות שוקלת לנקוט צעדים משפטיים גם נגד אייר אינדיה, אם לא יתקנו מיוזמתם את ההחלטה לבטל תשלומים לסוכנים.
מנהל איר אינדיה בישראל, מר פנקאיי טיווארי, אומר בתגובה שעד כה איר אינדיה נותנת לסוכנים עמלה של 5%, בזמן שחברות תעופה אחרות ביטלו את העמלה. עמלת אפס איננה דבר חדש בישראל ובעולם, והיא בהתאם לחוקי יאטא. החל מהראשון לנובמבר גם איר אינדיה תצטרף למדיניות הקטנת העמלות, כמו מה שהוא מכנה "מגה איירליינס", כמו בריטיש, סוויס, סינגפור איר, ולופטהנזה. זה חלק מהצורך לצמצם הוצאות ולהקטין נזקי הקורונה לחברות התעופה.
מר טיווארי מוסיף שאייר אינדיה מאפשרת לסוכנים להוסיף סכומים כהבנתם למחירי כרטיסי הטיסה. לדבריו, כבר כיום הסוכנים גובים מהנוסעים תשלום נוסף עבור שירותים מיוחדים כמו סידורי קרקע והעברת מטען נוסף חריג, אז מעכשיו יגבו עוד תשלום נוסף במקום העמלה שבוטלה.
נציגת המכירות של איר אינדיה בישראל היא חברת 'אופן סקיי' Open Kky