JewishTraveler.co.il
ותוליכנו לשלום

בנסיעתא דשמיא - תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

Winter Dreams ירושלים מאיר את הגן הבוטני

מיצג הכנפיים בפסטיבל האורות

תוכן עניינים

פסטיבל האורות Winter Dreams חוזר לגן הבוטני בירושלים, גדול ומואר יותר, והפעם גם ההגעה מתל אביב צפויה להיות פשוטה במיוחד.

מי אמר שכדי לשוטט בין אורות מנצנצים, שווקי חורף אירופיים ודמויות ענק מוארות צריך להזמין טיסה לפריז, ללונדון או לברלין? החל מ-17 בנובמבר, כל אלה ימתינו למבקרים דווקא בירושלים. הגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם יארח את Winter Dreams, פסטיבל אורות בינלאומי שיחזיר את הגן לשעות הערב ויהפוך אותו לממלכה של צבע, מוזיקה ודמיון.

אחרי שהאירוע משך בשנה שעברה יותר מ-150 אלף מבקרים, השנה מבטיחים המארגנים להעלות את הרף: כשני מיליון נורות לד, יותר מ-44 פסלי תאורה ו-17 עולמות מוארים לאורך מסלול של יותר משני קילומטרים. הצמחייה, שבילי הגן וסביבת האגם ישמשו תפאורה למיצגים, למתחמים אינטראקטיביים ולמופעי אור, בליווי פסקול מוזיקלי שנוצר במיוחד עבור הפסטיבל.

מפרפרים ופיות ועד אגם הכוכבים

המסע יתחיל בכניסה החדשה לגן הבוטני, שתיפתח במיוחד לרגל האירוע, ויעבור בין 17 מתחמים בעלי אופי שונה. המבקרים יוכלו לדלג בין עולם הלבבות, עולם הפרפרים והפיות והעולם היפני, לעצור ליד אגם הכוכבים, להיכנס למתחם הלייזרים ולגלות גם עולם ממתקים.

עולם הלבבות
עולם הלבבות

לאורך המסלול ימתינו פסלי ענק מוארים, ובהם מטוס, גמל, באפלו, לב גדול ומזחלת מתנות. במתחם החורף יופיעו פינגווינים ודובים מוארים, ואפקט של שלג יורד ינסה להעניק לירושלים טעימה מהחורף האירופי, בלי צורך לארוז מעיל סקי.

החוויה לא תסתכם בהתבוננות במיצגים. בחלק מהמתחמים יוכלו המבקרים להשפיע על התאורה ולהיות חלק מההתרחשות. בין היתר יוצבו תופי טם טם מוארים, שהנגינה בהם תפעיל את אפקטי האור. כך יוכלו גם הילדים להשתתף ביצירת המופע, במקום להסתפק בשאלה הנצחית מתי כבר מגיעים לאטרקציה הבאה.

פסטיבל האורות
Christmas Garden 2025 - Hamburg

שוק חורף עם טעם של אירופה

אורות הם עניין יפה, אבל בחורף יש גם צורך דחוף יותר: משהו חם לאכול. לשם כך יוקם ליד האגם, באולם מקורה ומחומם, מתחם קולינרי בניצוחם של השפים מושיק רוט וגיא גמזו.

התפריט ישלב אוכל רחוב עם מנות המזוהות עם עולם מסעדות השף. בין המנות שיוצעו יהיו פרנקו, הנקניקייה החדשה של מושיק רוט, לצד ההמבורגר שלו. ממותג האוכל נונונו של גיא גמזו יגיעו, בין היתר, לחמנייה עם בשר מפורק ומנת טופו בקארי. קינוחים מיוחדים ומשקאות שוקולד חמים ישלימו את התפריט.

לצד המתחם יפעל שוק אוכל חורפי עם מבחר מנות המוגשות חמות וטריות. בתפריט המתוכנן: צ'יפס בסגנון אמסטרדם המוגש בקונוס עם רטבים, מרקים, פיש אנד צ'יפס, שניצלונים עם תפוחי אדמה, פיצה ותפוחי אדמה מדורה עם תוספות. למי שמעדיף משהו מתוק, יהיו גם ערמונים חמים, פופקורן, צמר גפן מתוק, וופל בלגי על מקל וממתקים נוספים.

שוק החורף יציע גם מפגש עם יוצרים ישראלים. אמנים מירושלים ואמנים המשרתים במילואים מרחבי הארץ יציגו יצירות אמנות, עבודות יד ומוצרים מקוריים. כך יוכל הביקור לשלב בין צילום ליד פסל מואר, טעימה של אוכל חורפי ורכישת יצירה מקומית.

ירושלים בלי כאב ראש של חניה

אחד השינויים המשמעותיים השנה הוא הנגישות בתחבורה הציבורית. הנסיעה ברכבת ישראל מתל אביב לירושלים אורכת, לפי נתוני המארגנים, פחות מ-45 דקות. מתחנת הרכבת ניתן יהיה להמשיך ברכבת הקלה בקו L3, בנסיעה של כשבע דקות, עד לתחנת הגן הבוטני, המכונה בצלאל בזק, הסמוכה לכניסה החדשה.

השילוב הזה עשוי להפוך את Winter Dreams לבילוי ערב נוח גם למשפחות שמגיעות מחוץ לירושלים. במקום להתמודד עם עומסי התנועה בכניסה לעיר ולחפש חניה, אפשר להגיע ברכבת, להמשיך ברכבת הקלה ולבלות כמה שעות בין האורות, דוכני האוכל והמתחמים השונים.

הגן הבוטני, מצדו, מקווה שהמבקרים לא יסתפקו בפסטיבל עצמו וינצלו את ההזדמנות כדי להישאר בירושלים לבילוי נוסף, לארוחה או ללינה. בעיר שמנסה למשוך מבקרים גם בחודשים הקרים, אירועי ערב גדולים יכולים להוסיף סיבה טובה להאריך את השהות.

ראש העיר ירושלים, משה ליאון, אמר כי הפסטיבל מצטרף לשורה של אירועי תרבות, קולינריה ובילוי שמציעה הבירה בחורף. צחי נמיר, מנכ"ל הרשות לפיתוח ירושלים, הדגיש את תרומתו האפשרית של האירוע לחיזוק מעמדה של העיר כיעד תיירותי לאורך השנה.

צחי נמיר, מנכ״ל הרשות לפיתוח ירושלים: ״פסטיבל Winter Dreams בגן הבוטני בירושלים הוא עוגן תיירותי ייחודי, המעניק למבקרים סיבה נוספת להגיע לירושלים בעונות הסתיו והחורף. השילוב בין טבע, אמנות, מיצגי תאורה מרהיבים, מוזיקה וקולינריה יוצר חוויה יוצאת דופן לכל המשפחה, המעשירה את הביקור בעיר ומחברת בין הפסטיבל לבין שפע חוויות התרבות, הבילוי והקולינריה שירושלים מציעה. אירועים כמו Winter Dreams תורמים לחיזוק מעמדה של ירושלים כיעד תיירותי מוביל, מעודדים ביקורים בעיר ומרחיבים את מגוון החוויות שהופכות את ירושלים ליעד שכדאי להגיע אליו ולשהות בו. אני מזמין את הציבור להגיע ל-Winter Dreams ולגלות את ירושלים מזווית אחרת, מוארת וקסומה".

תום עמית, מנכ"ל הגן הבוטני האוניברסיטאי, סיפר כי בשנה שעברה הגיעו לפסטיבל יותר מ-150 אלף מבקרים מכל המגזרים, העדות והדתות. לדבריו, השנה יושם דגש על הרחבת החוויה, על מתחמים אינטראקטיביים ועל האפשרות להגיע בתחבורה ציבורית בקלות רבה יותר.

כל הפרטים לפני שיוצאים לדרך

Winter Dreams יתקיים בגן הבוטני האוניברסיטאי בגבעת רם, ברחוב זלמן שניאור 1 בירושלים, מ-17 בנובמבר 2026 ועד 31 בינואר 2027. גם בשנה שעברה התקיים פסטיבל האורות בגן הבוטני 2025.

שעות הפעילות: ראשון עד חמישי מ5 בערב עד 10 בלילה. במוצאי שבת, חצי שעה לאחר צאת השבת ועד 10 בלילה.

כרטיסים ומידע: באתר Winter Dreams או בטלפון *9964, באמצעות Ticketmaster.

דילוג לתוכן