בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מיזם מסלולי המורשת היהודית באירופה

לשכת התיירות של אזרבייג'ן בישראל בשיתוף איטר ויטיס וארגון AEPJ לפיתוח מסלולי התרבות של המועצה האירופית, חשפו את מסלולי המורשת היהודית שהושקו לאחרונה בשילוב טעימות מייקבי האזורים המטויילים. לשכת התיירות ערכה מפגש טעימות להכרת היינות באזרבייג'ן, אבל הבעיה שכל הבקבוקים שהוגשו לנו בתל אביב היו יינות נסך ובלי חותמת כשרות. חבל.

מנהלת לשכת התיירות של אזרבייג'ן בישראל, הגברת ג'מילה טאליבזדה, ניצלה את האירוע להציג גם אטרקציות תיירותיות ליהודים ואתרי מורשת יהודית. היהדות באזרבייג'ן נוכחת בעיר הבירה באקו, ובערים גובה, אוג'וז, איסמאיילי ועוד. שרידי בתי כנסת עתיקים נמצאו ברחבי המדינה, ושבעה בתי כנסת עדיין פועלים בה כיום. אחת הערים הללו, היא העיר ההיסטורית והרב-תרבותית גובה, המהווה את השער להרי הקווקז. הכפר האדום המפורסם באזור זה, בו חיים כיום כ-3,000 יהודים, הוא ה"שטעטל" היחיד שנותר מחוץ לישראל. בטיול שם, מומלץ לבקר גם במוזיאון יהודי ההרים, בו ניתן ללמוד על ההיסטוריה והתרבות של הקהילה.

ג'מילה טאליבזדה מסכמת: "אזרבייג'ן היא בית לקהילה היהודית כבר מאות שנים, ושתי המדינות שלנו חולקות היסטוריה של ידידות קרובה עם קשרים כלכליים ודיפלומטיים חזקים. את המורשת היהודית אפשר לגלות בכל רחבי אזרבייג'ן תוך קבלה של תחושת דו קיום בין-דתי היסטורי. אנו גאים לראות את הקהילה היהודית משמרת את התרבות והמסורות הייחודיות שלה, כולל דתה ושפתה, תוך שהיא מעשירה את אזרבייג'ן".

עמנואלה פאנקה, נשיאת מיזם מסלולי התרבות איטר ויטיס של מועצת אירופה, דיברה על הרעיון והפוטנציאל הטמון במסלול היין של איטר ויטיס. "מטרתו של המסלול שנחנך בשנת 2020 לשמר ולקדם את תרבות ומורשת היין האזורית. השילוב של מורשת יהודית, יקבים ויינות מייצרת עניין חדש עבור הישראלים".

צילומים: נאוה טרסי

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן