בר יפני חדש וכשר נפתח בקומה ה49 של מגדל עזריאלי העגול. הבר היפני נקרא SEFORA. הכשרות בפיקוח הרבנות והמועצה הדתית בתל אביב.
התפריט כולל מגוון מנות מהמטבח היפני המסורתי לצד מטבח מודרני, מגוון רחב של סושי, מנות ראשונות , מנות עיקריות, קינוחים מעולים וקוקטיילים מכל העולם.
גם ההגשה אסתטית במיוחד ובטוב טעם. למשל, חלק מהדג הנא מוגש בתוך מעין "קערה" עשויה מעור של דג גדול שתכולתו הוסרה.
לצד תפריט האוכל, הכולל מנות יפניות קטנות, מוצע גם תפריט משקאות אלכוהוליים, עם מגוון רחב של סוגי סאקה, וויסקי יפני, וקוקטיילים ייחודים על בסיס ליקר תה מאצ'ה ויוזו. ניסיתי את הסושי שלהם, ולטעמי הוא הטוב ביותר בישראל. המחירים נורמליים, יחסית למה שאנחנו יכולים לצפות ממקום יוקרתי שכזה.
אבל זה לא רק האוכל. ב SEFORA מציעים לנו חוויה ייחודית המשלבת בין מזון יפני, ובין נוף עוצר נשימה המשקיף על תל אביב, במיוחד בשעות השקיעה, ותרבות בילוי תוססת בהשראת לילות לבנים בטוקיו. השפים גלעד דבוש ואיליה בשס, יצרו תפריט יפני מודרני וקלאסי בצורות עבודה הנהוגות ביפן ובשימוש בחומרי גלם איכותיים מקומיים ועונתיים. הם מאפשרים לנו גם לצפות בתהליך הכנת המנות, העשויות בנאמנות לתהליכי ההכנה וההגשה היפניים המסורתיים. בר המשקאות 'איזאקיה' מנוהל ע"י רן שחר, הבעלים של חברת "ימה וקדמה" ליבוא משקאות מיפן.
הבר היפני החדש הוא יוזמה של מיקי בדוס, הבעלים של מסעדת "גג העולם" בקניון עזריאלי. הוא סגר חלק מאזור הישיבה במסעדה, בנה מחיצת זכוכית, ושם הקים את המטבח והבר של SEFORA. הוא הבעלים גם של אולמי OCEAN היוקרתיים בגני התערוכה. אומר מיקי בדוס: "דרישת הקהל למקומות בילוי איכותיים המשלבים אווירה צעירה, צבעוניות ועבודה עם חומרי גלם טריים ואיכותיים. הביאה אותנו למסקנה שתל אביב צמאה לבר יפני כשר וטרנדי . התפריט מגוון וצבעוני, מתאים את עצמו לאופי הצעיר של הבר".
בדוק ומנוסה! מומלץ לציבור הדתי.