בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

בעוד שבועיים יחלו טיסות ישירות להמבורג

קו טיסה ישיר מישראל להמבורג בגרמניה יחל לפעול ב6 למרץ 2022. הקו החדש יופעל ע"י חברת תעופה גרמנית חדשה ששמה "תל אביב אייר" "TLV Air". לשכת התיירות של גרמניה בישראל ערכה כנס להצגת החברה, ולהכרת אתרי תיירות בהמבורג.

פול סקודלרו, שותף בחברת TLV Air חשף שהחברה תפעיל שתי טיסות שבועיות, בימים ראשון וחמישי. המראות מנתב"ג לפני הצהריים בין 9 ל10 (הסלוטים לא נסגרו סופית) ונחיתה בהמבורג בשעה 13:30. בכיוון ההפוך המראות מהמבורג בשעה 14:30 ונחיתה בנתב"ג בשעה 7 בערב בערך. הטיסות יופעלו במטוס בואינג 737-800 עם 189 מושבים, בשתי מחלקות שירות: אקונומי ואקונומי פרימיום. המטוס איננו בבעלות TLV Air, אלא הוא חכור מחברת צ'רטרים. על גוף המטוס לא יופיע הלוגו של TLV Air, אבל בתוך תא הנוסעים יהיו מדבקות שיבהירו זאת.

מימין לשמאל: פול סקודלרו, שלמה אלמגור, וגולדי מילר

השותף השני בבעלות על TLV Air הוא שלמה אלמגור, ישראלי תושב המבורג מזה כ30 שנה. הוא הוסיף ואמר שבתקופת ההשקה מחיר הכרטיסים יהיה החל מ99$ בלבד לכיוון, כולל טרולי ותיק יד. בטיסות לא יוגשו ארוחות, אלא יימכרו כריכים. לדבריו, בחברה החדשה יושם דגש על שירות טוב לנוסעים לא רק בטיסה, ונציג החברה יהיה נוכח בשדה התעופה לפני כל המראה ולאחר כל נחיתה כדי לפתור בעיות שיצוצו לנוסעים.

נציגת המכירות (GSA) של TLV Air היא חברת טל תעופה.

את הכנס ארגנה והנחתה הגברת גולדי מילר, מנהלת לשכת התיירות הגרמנית בישראל. גברת מילר אמרה שממשלת גרמניה מאמינה בגידול התיירות, ואכן בשנה שעברה היו 150,000 לינות של תיירים בגרמניה. בשנת 2021 עמדו הישראלים במקום הראשון באחוזי גידול הביקורים בגרמניה. בשנה הקרובה יתמקד משרד התיירות בתיירות ערים, עם דגש על חוויות קניות באאוטלטים. מחוץ לערים ובתוכן יש גם פארקים מרהיבים, שמושכים לתיירות בטבע בגלל הביקוש לריחוק חברתי.

שלט רשמי בכנס: גרמניה למען הנוסע היהודי

בשנת 2020 היה נושא התיירות לגרמניה "1,700 שנות יהדות", ובמסגרתו רצו להציע לתיירים אתרי מורשת יהודית ובתי כנסת ובתי קברות יהודיים בכל רחבי גרמניה. דגש רב ניתן לקהילות ערי שו"ם (שפייר, וורמס, מיינץ), שזכו להכרה כאתרי מורשת של אונסקו. התוכנית נדחתה בגלל מגפת הקורונה, ועומדים לחדש אותה בשנה זו.

מנכ”ל לשכת התיירות של המבורג, מיכאל אוטרמבה (Michael Otermba), הציג אטרקציות תיירותיות בעירו, וציין שהנמל שלה היה השער של צפון אירופה לעולם. העיר שוכנת על גדות נהר אלבה, ולאורכו ובתוך העיר יש שפע של מועדוני מוזיקה ופסטיבלים, והיא מתהדרת באוירה פתוחה מאוד. "אין בעולם מקום שבו התושבים כה גאים בעירם כמו בהמבורג. התושבים ברוב הערים נוהגים להתלונן ולבקר את המצב, אבל אצלנו הכל משבחים את העיר" סיכם מיכאל.

בראיון פרטי לאחר הכנס גילה לנו שלמה אלמגור כי הבחירה בשם TLV Air נעשתה בגלל שתל אביב נחשבת בגרמניה מותג אקזוטי. בשנים האחרונות הוא עובד גם כמפעיל טיולים (Tour Operator) ששולח לישראל קבוצות רבות של תיירים נוצרים מהמבורג וממקומות אחרים בצפון גרמניה. הוא צופה הצלחה וביקוש לקו בין ישראל והמבורג. בהמבורג פועלות חברות IT ישראליות רבות, שעובדיהם ומנהליהן מרבים לנוע בקו הזה. גם מחלקת המיחשוב של בנקים אחדים בהמבורג מופעלת ע"י צוותים ישראלים. משרד הבטחון הישראלים שולח קצינים רבים למספנות טיסנקרופ בנמל קיל הסמוך, למעקב וליווי של בניית הצוללות שרכשה ישראל. מנמל קיל יוצאות גם הפלגות קרוזים לים הבלטי ולסנט פטרבורג ברוסיה, וישראלים רבים מגיעים להמבורג כדי לעלות על סיפונן להפלגות תענוגות. בנוסף יש גם ישראלים מטיילים עצמאיים בצפון גרמניה, וביקורי משפחות. כל הקהלים האלה נאלצים כיום לבצע בדרכם להמבורג נחיתת ביניים בפרנקפורט או ברלין, ולהמשיך בטיסת קונקשן. הקו הישיר החדש יעשה לנו חיים קלים יותר.

המבורג היתה פעם "עיר ואם בישראל", שהשפיעה על ההיסטוריה היהודית. נשארו בה מספר אתרי מורשת יהודית, שיכולים לעורר ענין רב בציבור הנוסעים היהודים.

רבנים גדולים כיהנו בתפקיד הרב של המבורג, והחשוב מכולם היה רבי יונתן אייבשיץ. הוא זכה לפרסום עולמי בזכות ספרו המומנטלי "לוחות העדות", שכולנו למדנו פרקים נבחרים ממנו בשיעורי 'מחשבת ישראל'. בבית העלמין היהודי בהמבורג אפשר לעלות לקברו של רבי יונתן אייבשיץ, ולקבריהם של בעל "הערוך לנר" ובעל ה"לחם יחזקאל", ועוד. בהמבורג פעל "דפוס אלטונה" בבעלות  רבי יעקב עמדין (הריעב"ץ), שהתמחה בהדפסת ספרי אחרונים וחידושים נדירים שנשמרו לנצח בזכותו. בהמבורג פעלו בתי כנסת ושיטבלך רבים, שכמעט כולם הושמדו בשואה. חלק מהם נשמר ומשמש לתפילות כיום, כמו ביכנ"ס "קרליבך שוּלֶה" בבית הספר היהודי 'תלמוד תורה'. בצמוד אליו יש מגרש ריק שבו עמד עד ליל הבדולח בית כנסת גדול ומפואר, שנקרא "הארמון". לאחרונה אישרה עיריית המבורג תוכניות בניה לשיחזור בית הכנסת, וכעת מנסים להשיג מימון לפרויקט זה.

שלמה אלמגור ומיכאל אוטרמבה מבטיחים ליצור מסלול טיולים מיוחד לתיירים יהודים בהמבורג וסביבותיה. לפי תיאוריו נראה שהמבורג עומדת להיות יעד תיירותי מבוקש בציבור הדתי.

אם השם שלמה אלמגור נשמע לנו מוכר, זה בגלל הופעותיו המרובות כפרשן פוליטי ברדיו 'כל רגע' של חיים הכט. שלמה (60) נולד בקיבוץ דגניה, והיה עיתונאי בעיתון ידיעות אחרונות ובקול ישראל. לפני כ30 שנה נסע להמבורג בעקבות האהבה, שם התחתן, ונולדו לזוג 3 בנות. שתיים מהן שרתו בצה"ל בהתנדבות, ואחת נשארה בארץ להשתקע. שלמה החל לעבוד בעסקי יבוא ויצוא, ובמקביל הוא ממשיך לכתוב ולפרשן בתקשורת בישראל. שלמה פתח בהמבורג את החנות הכשרה הראשונה מאז השואה, ופעל גם בתחומי התיירות. כאשר חברת התעופה "גרמניה" פשטה את הרגל, הוא נשאר עם קבוצות שלא ניתן היה להטיסם לישראל. כדי לפתור את הבעיה הוא נכנס בעל כורחו גם לתחום התעופה, והשאר זה כבר היסטוריה.

 

 

 

 

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן