שגרירות טורקיה בישראל ערכה קבלת פנים חגיגית לרגל הוצאתו לאור של הספר 'דונה גרסיה' מאת אהרון נומאז. הארוע התקיים בבנין הסראיה של יפו, בצמוד למגדל השעון.
דונה גרסיה היא יצירה המבוססת על מאורעות היסטוריים אמיתיים, אשר במרכזה אישה, בת למשפחת אנוסים מפורטוגל. סיפור העלילה מתרחש לפני כ500 שנה על רקע שלטונם של קרל החמישי מלך ספרד וקיסר גרמניה, אליזבט הראשונה מלכת אנגליה ושל סולימאן המפואר, סולטאן האימפריה העות'מאנית.
שגריר טורקיה בישראל, שאקיר אוזקן טורונלר, פתח את הטקס בנאום ברכה שבו אמר דיבר על הישגי דונה גרסיה על רקע הפתיחות ומדיניות הרווחה של הסולטן סולימאן השני, שאיפשר מתן זכויות גם לנשים. זה מה שאיפשר לדונה גרסיה לפרוץ את תקרת הזכוכית. הסולטן סולימאן היה בנו של הסולטן סולימאן הראשון שפתח את האימפריה העותומנית בפני יהודים שגורשו מספרד ב1492. סולימאן הראשון, שנקרא גם 'סולימאן המפואר' וגם 'סולימאן המחוקק'. הוא ביקר גם בארץ ישראל שהיתה תחת שלטונו, והוא זה שהורה לבנות את חומות העיר העתיקה בירושלים הקיימות עד היום. הוא בנה גם את מגדל דוד, ואת אמת המים מבריכות שלמה אל העיר ירושלים. בהשפעת דונה גרסיה הוא התיר לאלפי יהודים להתיישב בטבריה. הוא גם היה זה שהרחיב את האימפריה הטורקית לשיא גודלה, מטוניסיה ועד אוסטריה. "במעצמה הזו היתה דונה גרסיה היהודיה בימיה, כמו מארק צוקרברג בימינו" סיים השגריר.
המחבר, אהרון נומאז, תעשיין בוגר "ברקלי" ודיפלומט החי בתורכיה. הוא כתב את הספר בשפה הטורקית. הוא שיתף את הקהל איך נולד הספר: "נפגשתי פעם עם סופר היסטוריון, ואמרתי לו שחבל שבספריו הוא לא כתב כלום על היהודים בטורקיה. הוא שאל איזה יהודים ראויים להיכלל בהיסטוריה? וסיפרתי לו על דונה גרסיה ועל הרב חיים נחום שהיה ה"חכם באשי" הראשון. הוא הודה שלא שמע עליהם, ואמר לי "כתוב אתה את הספר עליה!". עניתי לו "אני איש עסקים ואינני סופר". הוא התעקש "כתוב, ואני אעזור לך".
וכך היה. אהרון החל במחקר מעמיק, שאת ממצאיו העלה הכתב, ופרסם את ספרו הראשון "דונה גרסיה". המו"ל שהוציא לאור את הספר אמר לו בתחילה הלוואי שתמכור אלף עותקים". בסוף הספר נמכר ב30,000 עותקים, וכעת תורגם גם לעברית ע"י משה קמחי, יליד איסטנבול ושגריר בדימוס. את המבוא למהדורה העברית חיבר ההיסטוריון ד"ר צביקה סחייק, אוצר ומייסד מוזיאון דונה גרסיה בטבריה.
אהרון נומאז תימצת בנאומו את תוכן ספרו. דונה גרסיה היתה עשירה מופלגת, אשר כוננה בעזרת עושרה, תושייתה ואומץ ליבה מהלכים להצלת המוני אנוסים מציפורני האינקוויזיציה, ולקראת סוף ימיה חילצה מידי הסולטן הבטחה להקמת בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל. לאורך הסיפור מתגלה, בין השיטין, דרמה המתחוללת בנפשה של הגיבורה: המתח בין הזהות הגדולה לזו הנסתרת, מתח שהיא ובני משפחתה לא יצליחו לפתור, חרף הרתמותם ללא לאות לעניין הציוני.
דונה גרסיה הייתה מנהיגה גדולה אשר הקדישה את חייה להצלת עמה. נחקקה בזיכרון הקולקטיבי כמי שלמרות עשייתה המפרכת למען עמה, קבלה דווקא מהם כתף קרה והתנכרות. זה לא מנע ממנה להמשיך במפעל חייה, להיות גדולת הבנקאים בתקופתה, פוליטיקאית חריפת שכל, אורחת קבועה בארמון העות'מאני וידידתה הקרובה ביותר של הורם סולטאן, אשת סולימאן המפואר. היא ראויה להימנות עם הגיבורים והגיבורות של הציונות על פועלה לחידוש חיים מדיניים יהודיים בארץ ישראל, ולזכות בתואר "הציונית הראשונה".
לאחר הצלחת הספר 'דונה גרסיה', כתב אהרון נומאז ספרים נוספים: יוסף נשיא, המרגל היהודי של הסולטאן; יוסף נשיא, בעקבות חלומות גדולים; סטרומה – קורות האסון הקורא לחקר המצפון, שהינם רבי-מכר בתורכיה.
בטקס השתתפו אנשי השגרירות ואורחים של המחבר, ובראשם אהוד איטם, שגריר ישראל בטורקיה לשעבר.
בק