בנסיעתא
דשמיא

ותוליכנו לשלום

תיירות ולייף סטייל לציבור הדתי

מתכון פרגיות ופולים כשר לפסח

בבית משפחתו של השף דור זגורי נוהגים לחגוג את ליל הסדר ם עם ארוחות המבוססות על מתכונים מיוחדים של הסבתא רבתא שעלתה ארצה ממרוקו ונהגה לעשות סדר מסורתי הלכתי עם עשרות משתתפים בשולחנה.

השף דור זגורי, בעלים של "פְרֶנָה בַּשוּק", החליט לקחת את המתכון צעד קדימה והביא אינטרפטציה משלו למתכון המפנק והמשובח של סבתא רבתא שלו.

לגבי התוצאה – תחליטו בעצמכם..

מוצרים:

1 ק״ג פרגיות נקיות חתוכות לקוביות גדולות

400 גרם פולים טריים

5 כפות שמן זית

1 ראש שום ירוק בינוני

2 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים

3 גבעולי מנגולד קצוצים

5 פרוסות לימון בעובי של 2 ס״מ

מיץ מ-2 לימונים

1 כפית מלח

1 כפית משייה

1 כפית פלפל שחור טחון

1 כפית כורכום

אופן הכנה:

בסיר סוטאז׳ רחב מטגנים את הפרגיות עם שמן זית לסגירה.

לאחר סגירתן, מוציאים את הפרגיות לקערה בצד ושומרים ליותר מאוחר.

מכניסים לאותו הסיר את הסלרי הקצוץ, המנגולד והלימון הפרוס לבישול על אש נמוכה עד לירידת הנפח של העלים.

לאחר מכן מוסיפים את התבלינים ומערבבים עם השמן כדקה.

מוסיפים 1 ליטר מים ומביאים לרתיחה.

בינתיים בסיר בצד נבשל את הפולים במים רותחים 2-3 דקות ואז נסנן את הפולים.

לאחר הסינון נקלף את הפולים ונוסיף אותם לסיר עם מיץ הלימונים

ועם הפרגיות ונבשל בין 10-20 דקות.

ניתן להגיש עם אורז, מג׳דרה וכל תוספת שאוהבים.

 

פרנה בשוק- רמבם 2, תל אביב (שוק הכרמל).

כשרות: רבנות תל אביב.

טלפון למשלוחים: 053-6427508

צילום: גל זגורי

מאמרים נוספים
שתפו מאמר זה:
דילוג לתוכן